Circulair Bouwen kinder- jeugdkliniek Emergis, Kloetinge

  • Projecttitel:

    Advies Circulair Bouwen kinder- jeugdkliniek Emergis in Kloetinge, Zeeland

  • Opdrachtgever project:

    Emergis

  • Uitvoerende organisatie(s):

    Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen / Emergis

  • Contractvorm:

    Bouwmeester Pro Methode

  • Looptijd project:

    Najaar 2017 - Voorjaar 2019

  • Opdrachtgever Jeras:

    Emergis

  • Looptijd inzet Jeras:

    Januari 2018 - Maart 2019

Lees meer

Werkzaamheden project

Jeras Projectmanagement adviseert gedurende het proces van het circulair bouwen van een kinder- en jeugdkliniek Ithaka van Emergis in het Zeeuwse Kloetinge. 

 

Het meest duurzame kantoor van Nederland, kantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen, maakt zijn repuratie waar. Na de sloop wordt het materiaal hiervan zoveel mogelijk hergebruikt voor de nieuwbouw van een kinder- en jeugdkliniek in Kloetinge.

 

In opdracht van Emergis heeft 'Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen' het ontwerp gebaseerd op het zoveel mogelijk hergebruik van materialen. Gedurende de realisatie vormen Emergis en Rothuizen gezamelijk een team volgens de 'Bouwmeester Pro Methode'. 

 

Jeras Projectmanagement adviseert Emergis van de voorbereiding, start en uitvoering tot aan de volledige oplevering van het duurzame gebouw. Gedurende dit gehele proces zal Jeras de projectbeheersing als taak op zich nemen, om zicht te krijgen en houden op de diversiteit aan aspecten als planning, raming, risico's, scope en kwaliteit van het project. De projectbeheersing zal gedaan worden middels de ontwikkeling van een project specifiek Systems Engineering-tool in 'Relatics®'

 

Werkzaamheden Jeras Projectmanagement:

  • Adviseert Emergis in het 'BouwmeesterPro-team'; 
  • Project Beheersing; 
  • Systems Engineering. 

 

Kantoor Rijkswaterstaat wordt jeugdkliniek 

Het voormalig districtskantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen heeft plaats moeten maken voor de Nieuw Sluis Terneuzen. Bij de oplevering was dit een van de eerste duurzame kantoorgebouwen van Nederland. In plaats van slopen is het pand ontmanteld, hierdoor behouden de materialen hun waarde en draagt de bouw van de jeugkliniek op deze schaal bij aan de circulaire economie. 

 

 "Een ideaal donorpand vanwege de fantastische materialen"

- directeur Vastgoed Dorine Peters, Emergis.

 

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Bouwen met hergebruikt materiaal niet alleen vanwege het milieu en kosten, maar vooral omdat duurzame, biobased-materialen zorgen voor een gezond en prettig gebouw voor cliënten en medewerkers. Daarbij maakt Emergis haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nog verder waar, omdat de materialen geschikt gemaakt worden bij het, aan Emergis verbonden, werkleerbedrijf 'De Ambachten' in Middelburg. 

Typisch Zeeuws; Niet alleen praten over circulair bouwen, maar echt doen. De ervaring en kennis die bij de uitvoering van dit project wordt opgedaan zal een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland. 

 

In de media